Rådgivning
Indehaver med mange års brancheerfaring
Jeg hedder Steen Skov Madsen, har en håndværksmæssig uddannelse indenfor metalfaget. Efterfulgt at en uddannelse som Bachelor in Technology Management and Marine Engineering (Maskinmester).
Har arbejdet indenfor HVAC og ventilationsbranchen i ca. 30 år. De sidste 5 år har jeg arbejdet med Teddington lufttæpper. Siden 1. september har jeg været eneforhandler af Teddington lufttæpper i Danmark, Færøerne og Grønland.
Beregning af energisparepotentiale
Vi laver en screening af forholdene omkring port, vindfang, døråbning m.m. Hvad er temperaturforhold på begge sider, placering af åbning i forhold til vindretning, andre åbninger m.m. Samt brugsmønstret for åbningen, hvor ofte og hvor længe er der åbent. Ud fra det kan vi lave en beregning der viser det teoretiske besparelsespotentiale.
Eksempel på beregning:
Her er et overblik over besparelsespotentiale ved at bruge lufttæpper. Eller som den sidste bjælke viser, øget energiforbrug ved forkert valgt lufttæppe. Eller lufttæppe der ikke er vedligeholdt eller indstillet rigtigt. Ved at sammenligne målinger og data, målt i henhold til ISO 27327-, i et laboratorie eller lignende. Vil man kunne sammenligne hvor effektive forskellige lufttæpper vil være. Det er vigtigt når man kigger på rentabilitet og tilbagebetalingstid.
Kontrol af funktion og virkningsgrad
Vi kan med forskellige hjælpeværktøjer påvise om et lufttæppe virker efter hensigten. Hvis man ikke har dokumenteret energiforbrug, før og efter installation. Kan det være svært at danne sig et indtryk af om lufttæppet er rigtig dimensioneret. Hvis lufttæppet er udstyret med dyse-system der muliggør retningsændring af luftstrålen. Kan denne være indstillet forkert og lufttæppet virker ikke efter hensigten. Brugen, vedligeholdelsen og indstillingen af lufttæppet kan også have indflydelse på om man får det maksimale ud af det. Hvis luftmængden er indstillet for lavt, evt. fordi det støjer. Vil lufttæppet heller ikke kunne udfylde sin funktion som afskærmning.
Eksempel på hvordan det vil se ud hvis lufttæppet ikke afskærmer nok i bunden af åbning. I dette tilfælde kan det lufttæppe med den høje luftmængde. Ikke afskærme tilstrækkeligt i forhold til det lufttæppe med den mindre luftmængde. Her er det den høje udgangshastighed der gør at den mindre luftmængde afskærmer mere end den høje.
Vi kan i yderste konsekvens benytte os af termisk fotografering for at konstatere om alt er som det skal være. Her er en åbning fotograferet med termisk kamera inden lufttæppet er tændt. Her ses det tydeligt hvordan kulden (det blå) trænger ind i bunden af åbningen.